Liselerde Bilim Uygulamaları

06.12.2023 576

“Liselerde Bilim Uygulamaları Programı” Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı il genelindeki fen liseleri ve merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu liseleri arasında uygulanmaktadır. Eğitim ortamlarında bilimsel toplantıların öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesi esasına bağlı olarak planlanan program yöneticilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin, araştırmacıların ve akademisyenlerin iş birliğinde yürütülmektedir. Program ile öğrencilerin; bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda, bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik çalışmalara altyapı oluşturacak becerilerinin geliştirilmesine ve farkındalık düzeylerinin artırılmasına yönelik konferans, panel, seminer, sempozyum, forum vb. türlerde bilimsel toplantılar düzenlenmesi ve uygulamalı bilim çalışmalarının gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. Okulumuz sosyal bilimler alanında Kültürel Miras konusunda Düğün temasını seçmiştir. Öğrenci merkezli olarak etkinliklerimiz yürütülmektedir. 05 Aralık 2023 Salı günü yapılan toplantı ile çalışma takvimi ve öğrencilerin bilimsel araştırma usul ve yöntemler ile ilgili eğitimleri planlanmıştır. Katkılarından dolayı Sanat Tarihçisi-Yazar Dr. Berrin AKIN AKBÜBER, Tarihçi- Yazar Kemal GİRGİN ve Tarihçi- Yazar Ömer ERDEM’e teşekkür ederiz.

06-12-202306-12-202306-12-2023