BALIKESİR / AYVALIK - Ayvalık Anadolu Lisesi

OKULUMUZ REHBER ÖĞRETMENİ METİN BİLKAY VE ALMANCA ÖĞRETMENİ ESİN ÖZDEMİR´E

ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

Kas

TÜRKİYE CUMHURİYETİ´NİN 94. KURULUŞ YILI MÜNASEBETİYLE İLÇEMİZDE YAPILAN KUTLAMA PROGRAMI OKULUMUZ TARAFINDAN HAZIRLANDI TÖRENLE İLGİLİ YAZI, HABER VE FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDADIR.

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEMOKRASİ EĞİTİMİ VE OKUL MECLİSİ SEÇİMLERİ

Ekm

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ PROGRAMI 18 EYLÜL 2017 PAZARTESİ GÜNÜ OKUL BAHÇEMİZDE İLK DERS İLE BAŞLADI.

Ağu

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIFLARIN OKUYACAĞI DERSLER ÖĞRENCİLERİMİZİN SEÇİMLERİYLE BELİRLENMİŞTİR.

Tem

AYAL´dan Emekli Olanlar:

Ahmet BABALIK - Tarih Öğretmeni

Ayşe AKMAN - Görsel Sanatlar-Resim Öğretmeni

Tem

Okulumuzda bir dönem öğrencilik yapan Suat YAMA geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybetmiştir.

May

Okulumuz öğrencilerinin 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı itibariyle giyecekleri okul kıyafetleri yenileniyor.

Mrt

Öğrencimiz Pervin Tuğçe GEBEDEK Kompozisyon Yarışmalarındaki iki Birinciliğine Şiir dalında da İL BİRİNCİLİĞİ ekledi.

Mrt

SAĞLIKLI NESİL, SAĞLIKLI GELECEK KOMPOZİSYON YARIŞMASI İL BİRİNCİLİĞİ

İSTİKLAL VE İSTİKBAL ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY ŞİİR YAZMA YARIŞMASI İL BİRİNCİLİĞİ

Ock

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporlarında AYAL FİLENİN SULTANLARI Liselerarası Genç Kızlar (A) Kategorisi Voleybol Müsabakalarında oynadıkları 9 (Dokuz) maçın tamamını set vermeden 3-0 kazanarak üst üste 4. kez BALIKESİR ŞAMPİYONU oldular. Şampiyonluğun 4 yıllık hikayesi için aşağıya tıklayınız.

Ock

SANATÇILAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Ara

AYVALIK ANADOLU LİSESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA KULÜBÜ´NÜN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Ara

Okulumuz Kız Tenis Takımı Okul Sporları kapsamında Liseler arası Genç Kızlar Tenis İl Birinciliği müsabakalarına katıldı.

Ekm

Muharrem Ayının 10. Gününde bundan tam 1336 yıl önce Peygamberimizin mübarek torunu Hz. Hüseyin ile birlikte 72 müslümanın şehit edilmesi tarihimize Kerbela Vakası olarak geçmiştir. Hem bu acı olayı hatırlamak hem de Hz. Hüseyin´in oğlunun hayatta kalmasıyla peygamberimizin soyunun devam etmesine şükür amacıyla Aşure pişirilir ve dağıtılır. Okul müdürümüz Veli Tuncay:

´Geleneklerimizi, değerlerimizi yeni nesillere aktarmanın en uygun yerlerinden birisi de okullarımızdır. Ayvalık Anadolu Lisesi olarak geleneksel olarak sürdürdüğümüz ´Aşure Hayrı´nı bu yıl yine öğrenciler, veliler, öğretmenler ve misafirlerimizle gerçekleştirdik. Bu yıl aramıza Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni olarak katılan Küçükköy Camii Din Görevlisi İlhan KÖSE tarafından organize edilen Aşure Hayrı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Davetimize katılarak bizleri onurlandıran başta Ayvalık Kaymakamı Sayın Namık Kemal NAZLI´ya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Ali Haydar Güler´e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sayın M. Cem HAMZAOĞLU´na, okul ve kurum müdürlerimize, yöneticilerimize, öğretmenlerimize, Okul Aile Birliği´mize, çalışanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.´ diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Aşure ikramından sonra İlhan KÖSE tarafından yapılan dua ile şehitlerimiz ve gazilerimiz şükranla anıldı.
Haksızlık ve zulüm karşısında dik durmayı bizlere hatırlatan Kerbela Olayının anma töreni yapılan bu etkinlikle sonlandırıldı.