BALIKESİR / AYVALIK - Ayvalık Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİMİZ TUĞÇE İL BİRİNCİSİ

Öğrencimiz Pervin Tuğçe GEBEDEK Kompozisyon Yarışmalarındaki iki Birinciliğine Şiir dalında da İL BİRİNCİLİĞİ ekledi.

Okulumuz 11-D sınıfı öğrencisi Pervin Tuğçe GEBEDEK ilçemiz liselerarası kompozisyon yarışmalarında İlçe Birinciliği hiç kimseye kaptırmıyor.

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü için yapılan kompozisyon yarışmasında Ayvalık BİRİNCİSİ,

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi´nin 102. Yılı münasebetiyle yapılan kompozisyon yarışmasında da Ayvalık BİRİNCİSİ olmuştur.

Öğrencimiz Pervin Tuğçe GEBEDEK Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Türkiye Geneli Liseler arası düzenlenen “İstiklâl ve İstikbal Şairi Mehmet Akif” konulu şiir yarışmasında İL BİRİNCİSİ olarak ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Yakup YILDIZ´dan almıştır. Aynı Yarışmada İl İkinciliğini İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi Hazırlık Sınıfı Öğrencisi Gamze Böğrüm, İl Üçüncülüğünü Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Buse Özenç elde etmiştir.

"İstiklâl ve İstikbal Şairi Mehmet Akif” konulu şiir yarışmasında okulumuza İL BİRİNCİLİĞİ kazandıran öğrencimiz Pervin TUĞÇE GEBEDEK´i kutluyor, kendisini her daim destekleyen, rehberlik yapan Edebiyat Öğretmenlerimiz - Sakize GİZEP, Hatice ÖĞÜT, Erdoğan DEMİR ve H. Meral TANER´i tebrik ediyoruz. 81 ilin il birincilerinin yer aldığı kitapçıkta toplanacak "İstiklal´in Kabulü" adlı şiir Vatan Şairi Mehmet Akif ERSOY´u aşağıdaki dizelerde öğrencimiz tarafından aşağıda anlatılmıştır.

İSTİKLAL’İN KABULÜ

Tarih unutamaz o günü,

İstikbale giden yolda, İstiklal’in kabulü.

Gömüldü karanlık nihayetinde kırk bir mısraya,

Hürriyet yankılandı vatan semalarında.

Bağımsızlık sevdası yırttı da arşı,

Gökyüzüne dek ulaştı Türk’ün Marşı.

Kapıldı vatanım bağımsızlık denen taşkın sele,

Bir yanında Fırat, diğer yanındaysa Dicle.

Damla damla akıttı  Akif yüreğini kalemine,

Redifine, kafiyesine, İstiklal’ine ve azmine.

Bu marştır ki merhem olandı, yürekteki ağıtlara,

Sığmadı  Akif’in mısraları ne dağa, ne taşa.

Türk’ün  çağlayışı dillendi tüm yurtta,

İstiklal’in Marşı yankılandı bütün hudutta.

Sen yazdın ey Akif, en ölümsüzünü 12 Mart’ta!

İstiklal şairi oldun sen, dört yön, yedi kıtada.

18-04-201718-04-201718-04-201729-03-201729-03-2017

Yayın: 14.03.2017 - Güncelleme: 18.04.2017 16:43 - Görüntülenme: 705